LEKCIJA 5: Kako pokrenuti svoj online business?

Poduzetničke vještine za novinare

STATUS UPDATE – Poynter Institute, St Petersburg, Florida, Digital Entrepreneurship: Building Your Online Business seminar, dan treći…

Situacija u SAD-u kad je riječ o medijskom tržištu ne razlikuje se bitno od naše – recesija je ostavila brojne novinare bez posla. Ne znam da li je to utješno ali iz poduzetničke perspektive ideja je da pokušamo razmišljati o toj situaciji kao prilici koja nam se nudi, prilici da ne tražimo posao nego da ga sami kreiramo.


MinnPost.com
je neprofitna news organizacija sa misijom da „provide high-quality journalism for news-intense people who care about Minnesota“.  Interesantnost njihovog poslovnog modela je da oko 30% prihoda dobivaju od donacija čitatelja.

2010. godine tih 30-ak posto iznosilo je $ 380.724,00. Not bad… (Za one koji vole brojeve i izvještaje cijeli godišnji izvještaj za 2010 je na raspolaganju…)

Da li je to u Hrvatskoj izvedivo? Žudimo li dovoljno za kvalitetom informacija i njihovom nezavisnošću? Koliko smo za to voljni platiti?… samo su neka od pitanja na koje treba naći odgovor prije nego se netko upusti u hrvatsku online poduzetničku avanturu sličnu ovoj…

Za one koji žele probati uz inspiraciju MinnPost.com-a nudim i brzinski tutorial – 10 najvažnijih faktora za uspjeh u poduzetničkim poduhvatima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: