LEKCIJA 15: Kako postati reporter CNN-a?

iReport

Želite da se vaš glas čuje? Želite doprijeti do globalne publike? Imate genijalnu priču? Ako vas medijski poslodavci ignoriraju pa još uvijek niste našli svoje mjesto na hrvatskoj medijskoj sceni ili radite nešto što ni približno nije adekvatno vašem talentu – ne očajavajte. Već sutra vaša priča može biti objavljena na CNNu. CNN je prije nekoliko godina pokrenuo iReport, citizen journalism inicijativu koja omogućava svima na svijetu da objave svoju priču. Neke od najpoznatijih snimki prirodnih katastrofa poput tsunamija ili potresa kao i tragedije poput masakra na američkim sveučilištima, upravo na taj način su postale dio CNN programa i arhive. Objavljuju se naravno i manje dramatični sadržaji. Ako trebate ideju, pogledajte što se traži na Assignment Desku.

Kao i kod većine slučajeva kada velike medijske kompanije koriste citizen journalism generiran sadržaj za isti, one autorima (osim za vrlo velike ekskluzive) ništa ne plaćaju. Dakle, korisno je za slavu, a vidjet će vam se lijepo i u životopisu, naročito ako upadnete u Hall of Fame ili još bolje osvojite jednu od iReport nagrada. Sretno!

Za medijske organizacije – iReport je primjer kvalitetnog citizen journalism programa na čijem primjeru  mogu razviti ili unaprijediti svoj sadržaj.

 

 

Advertisements

One response to “LEKCIJA 15: Kako postati reporter CNN-a?

  • Mary

    Vjerujem da CNN ima napredniju verzija od naše lešinarske – slikaj prometnu nesreću (i pri tome nemoj pomoći unesrećenome!)za 500 kn na “24sata” 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: